Новини

Податковий кодекс дружній до благодійництва

30 листопада 2017 р. відбувся круглий стіл «Податковий кодекс дружній до благодійництва», який був організований Українським незалежним центром політичних досліджень та представниками проекту USAID «Громадяни в дії».

В роботі круглого столі приймали участь представники громадянського суспільства, представники секретаріату Адміністрації Президента України, Кабінету Міністрів України, Міністерства фінансів України, Державної фіскальної служби.

Під час проведення обговорювалось питання щодо стану благодійництва в Україні. Було підкреслено, що в такі важкі часи незважаючи на складний економічний стан одним із суттєвих інструментів підтримки громадян та соціально важливих проектів в державі є благодійництво. Разом з цим існують певні суперечності у законодавстві, які з одного боку передбачають напрям децентралізації функцій держави, а з іншого – залишаються обмеження, що не дають можливості небайдужим представникам суспільства приймати участь у вирішенні державних проблем, пов’язаних із соціальною допомогою та підтримкою тих, хто цього потребує.

Від імені народного депутата України, члена Комітету ВРУ з питань податкової та митної політики Гереги Олександра Володимировича під час проведення круглого столу виступив помічник народного депутата Крівцов Олексій Олексійович. Користуючись таким важливим заходом та участю у круглому столі представників органів виконавчої влади, ним було вказано на необхідність державної підтримки та стимулювання благодійницької діяльності по відношенню до національного спорту України та здорового способу життя.

Нажаль, на сьогоднішній день держава не може в повній мірі фінансувати спорт. Деякі представники приватного сектору виявляють таке бажання допомогти державі та, не маючі комерційного і корисного інтересу, змушені додатково сплачувати податки, а це негативно впливає на благодійницьку діяльність в цілому.

Зазначені пропозиції були вислухані та прийняті до уваги, про що було підкреслено під час завершення круглого столу.

Автор: О. О. Крівцов

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт