Новини

Впроваджується проект з розвитку інклюзивної освіти в школах

Навесні цього року, врамках робочого візиту, на Хмельниччині перебувала дружина Президента Марина Порошенко, яка взяла участь у спеціалізованому тренінгу для фахівців психолого-медико-педагогічних консультацій (ПМПК), який організував Благодійний Фонд Порошенка в рамках розвитку інклюзивної освіти в України.

Начальник Департаменту освіти і науки Хмельницької ОДА Олег Фасоля розповів, що такий тренінг для педагогів є дуже корисним.

«У першому етапі тренінгу брало участь 120 фахівців психолого-медико-педагогічних консультацій. Наступний етап буде в управліннях освіти міст, районів і територіальних громад. Семінар надзвичайно важливий. Ми раді, що Хмельницька область є однією із чотирьох областей України, які стали місцем впровадження інклюзивної освіти», - зазначив головний освітянин області.

Дружина Президента передала дизайн-проект Медіатеки - бібліотеки сучасного типу. «Кожна дитина унікальна і неповторна. У вчителів завдання побачити потенціал і допомогти його розвинути. Ми знаємо багато прикладів, коли люди з особливими можливостями сприяли розвитку людства. Інклюзивна освіта і своєчасна психологічна та педагогічна допомога - шанс дитини стати параолімпійським чемпіоном, науковим діячем чи діячем культури», - підкреслила дружина Президента.

Не просто привести таку дитину в школу і посадити її за парту. Треба щоб були підготовлені вчителі, знали, яким має бути підхід до дитини. Необхідні додаткові знання про те, як її навчати. Кожен такий учень має навчатися за індивідуальним планом. Тому однодумці разом з одним із лідерів ПП «ЗА КОНКРЕТНІ СПРАВИ», головою Українського інституту дослідження екстремізмуГерегою Галиною Федорівною не залишилися осторонь цієї важливої проблеми.

Так, у м. Кам’янець-Подільський Хмельницької області для НВК №3 і №12, Віньковецької ЗОШ і Шепетівської ЗОШ №4 допомогли зробити класи, обладнавши спеціальні зони для комп’ютерних занять, розвитку дитини, бібліотечні кімнати, інше.

  

  

На Хмельниччині 8% шкіл з інклюзивною формою навчання, 58 загальноосвітніх навчальних закладів, у яких навчається 233 учня, з особливими потребами. Однак такою формою навчання охоплені навіть менше 1% «особливих» дітей області.

Джерела: https://ye.ua, http://gerega.info/

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт