Новини

Приємна несподіванка у селі Заставля на Дунаєвеччині

Рік тому 716 жителів села Заставля Дунаєвецького району не повірили в те, що в приміщенні Будинку культури ще може вирувати життя. Але тим приємніше, що очікування багатьох сільчан на позитивні зміни не лише виправдалися, але й навіть перевершили всі сподівання.
 

В приміщенні, майже із 85-річною історією, зробили євроремонт з сучасними вікнами й дверима, та утепленими стінами й надійним дахом. Кілька місяців роботи та трохи більше мільйона гривень, виділених із державної субвенції, відповідно до Стратегії розвитку міської ради на 2017-2020 роки: в результаті – мешканці села отримали комфортний, та вкрай необхідний, для потреб села, Будинок громади Заставського старостинського округу.

Напередодні Нового 2018 року староста населеного пункту Валентина Середа радо зустрічала на порозі новенького старостату голову та секретаря Дунаєвецької міської ради Веліну Заяць та Миколу Островського, заступника голови міськради Надію Слюсарчик, голову районної ради Ольгу Михальську, заступника керівника Дунаєвецької громадської приймальні народного депутата України Олександра Володимировича Гереги Тетяну Ільєву, депутатів міськради, а також інших гостей та мешканців села Заставля, які прийшли розділити в дружньому колі радість новосілля.

«Шановні заставчани, дорогі гості! Мені надзвичайно приємно сьогодні зустрітися з Вами. Тепер Ви нарешті маєте дійсно гарне та комфортне приміщення, де будете вирішувати свої питання, збиратися на заходи та зустрічі, а найголовніше – зробите Будинок громади живим. Перед Вами стоїть завдання не бути пасивними у розбудові свого села та громади. Впевнена, що Валентина Михайлівна буде вам у цьому допомагати. Це вже третій заклад, котрому ми даємо життя і мені приємно, що наша команда працює саме для вас, робить конкретні справи для конкретних людей», - звернулася у вітальному слові до присутніх на заході Веліна Заяць.

  

Також Веліна Владиславівна привітала присутніх із католицьким Рідзвом та побажала миру та злагоди в їх родинах. До вітальних слів міського голови приєдналися голова районної ради Ольга Михальська, заступник керівника громадської приймальні народного депутата України Олександра Гереги Тетяна Ільєва, депутат міської ради Сергій Тіщенко та приватний підприємець Володимир Матвеєв.

  

«Я дякую усім, хто доклав руку до того, щоб ми отримали такий сучасний Будинок громади, в котрому будуть функціонувати старостат, ФАП та глядацька зала, - зазначила староста села Валентина Середа. – Всього кілька місяців тривав капітальний ремонт і ось ми маємо новенький дах, ще колись аварійного приміщення, утеплені стіни, нові вікна та двері. Завдяки допомозі наших орендарів землі – Сергію Боднарю, Сергію Кучерявому, Володимиру Матвеєву, Олександру Кардашу і Стеллі Зінківській, тепер Будинок громади може похвалитися новими обігрівачами, жалюзями на вікнах, письмовим столом у старостаті та іншими необхідними речами. А ось 50 м’яких стільців від народного депутата України О. В. Гереги стали приємним, а головне, таким необхідним подарунком для нашого концертного залу.

Фактично всі Ви, заставчани, доклали посильну допомогу для здійснення нашої спільної мети – відкриття Будинку громади Заставського старостинського округу, за що Вам та міській владі низький уклін!»

Джерело: http://dunrada.gov.ua/

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт