Новини

День вишиванки в Городку

У культурі практично будь-якого народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. Вишиванка – яскравий приклад підтвердження цьому. Так, 18 травня – у День вишиванки – представники політичної партії «ЗА КОНКРЕТНІ СПРАВИ» у м. Городок Хмельницької області вдягли вишиванку, як символ національної та духовної єдності, що об’єднує українців незалежно від країни, місця проживання, мови, якою вони спілкуються, віросповідання чи політичних поглядів.

Всесвітній день вишиванки – це всеукраїнське, а з 2004 року – міжнародне свято, покликане зберегти вишиту сорочку як матеріальну та духовну спадщину українського народу. Українська вишиванка є унікальним явищем в плеяді національного вбрання європейців, вона вирізняється багатоманітністю технік вишивки (понад 300), крою, орнаментів. Разом з тим, вишиванка є не тільки традиційною частиною гардеробу українців, а нашим національним символом – символом боротьби за незалежність, символом нескореності, незламності духу, символом надії та любові.

Свято – Всесвітній день вишиванки – зародилось у Чернівцях 11 років тому на факультеті історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Ю. Федьковича. У 2011 р. свято ввійшло до Книги рекордів України за кількістю людей, одночасно одягнених у вишиванки.

Автори: Григор`єва О.О., Нескромнюк Л.Ю.

Фото: Савченка А.В.

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт