Новини

Спортивна молодь Хмельниччини відвідала Буковель

Переможці «Спартакіади Поділля 2017», яка проходила за ініціативи громадської організації «За конкретні справи» та за підтримки народного депутата України Олександра Гереги, мали можливість відпочити в українських Карпатах.

Легкоатлети із Старокостянтинова, футболісти з Ізяслава, кращі туристи Полонного, перетягувачі канату із Ярмолинець, баскетболісти з Кам’янця-Подільського, волейболісти з Деражні, патріоти Чемеровець та танцюристи з Хмельницького протягом чотирьох днів відпочивали на одному з кращих курортів України – Буковель. Саме таку винагороду за їхні старання для них надали представники ГО «За конкретні справи» та народний депутат України Олександр Герега.

«Про любов до спорту нашого лідера, народного депутата України Олександра Гереги знають чи не у всій Україні та навіть за її межами. Адже для спорту він вже зробив чимало і продовжує працювати у цьому напрямку. Щороку у Міжнародний День захисту дітей наша команда «За конкретні справи», організовує спартакіаду. Школярі з усієї Хмельниччини змагаються у восьми видах спорту і, звичайно, переможці отримують подарунки. Для тих, хто показав безперечний результат, ми підготували літню поїздку в Карпати. Дуже хотіли, щоб кожен з наших юних спортсменів мав можливість помилуватися гірськими схилами та подихати чистим повітрям, випробувати себе у подоланні вершини та просто відпочити», – розповідає депутат Хмельницької обласної ради від ПП «ЗА КОНКРЕТНІ СПРАВИ» та координатор проекту «Спартакіада Поділля 2017» Уляна Ткаченко.

Дорогою в Капати всі подорожуючі мали можливість відвідати й інші історичні місця України. Зокрема, кожному запам’яталася прохолода печери «Вертаба», що на Тернопільщині. Особливість цього місця в тому, що саме тут тисячі років тому жили трипільці і сьогодні археологи не лише України розкопують історичні знахідки, які залишили тут наші пращури. Освіжилися і біля найбільшого рівнинного водоспаду «Джурин», висота якого сягає 16 метрів.

Гарний настрій, сонце та нові відкриття чекали на юних мандрівників на кожному кроці. Пишні трави Буковелю влітку не давали можливості повірити в те, що з першим снігом це все перетворюється на найбільший майданчик для зимових розваг.  

  

«Коли спостерігаєш за цією красою – час ніби зупиняється. Це місце особливе, і запам’ятається на все життя. Не кожен може дозволити собі такий відпочинок, а для нас – це ще більш цінний час, адже ми – переможці, і досить багато зусиль доклали аби вибороти такий подарунок», – розповідає Марія Паламарчук зі Старокостянтинова.

Не лише оглянули схили найбільшого в України гірськолижного курорту, а й потрапили на Озеро Молодості – найбільше штучне озеро в країні.

«Ми незабутньо провели час на озері – веселились, купались та засмагали. Якщо порівнювати, де краще влітку – на морі чи в Буковелі – думки нашого колективу розходяться. Адже це залежить і від погоди, і від компанії, а вона в нас просто супер!», – діляться враженнями танцівники Хмельницького.

  

Піднятись в гори – випробування не з простих, однак варте уваги. Цьогоріч діти підкорювали вершину гори Хомяк, висота її 1542 метра, де на вершині розміщена статуя Діви Марії.

«Ми йшли зеленим маршрутом, який не такий складний, як синій чи червоний. Однак останні 500 метрів до вершини умови трохи змінилися – закінчився ліс, а попереду були кам’яні брили, коріння дерев та кущі чорниці. Коли ми озирнулися назад, не могли повірити своїм очам – здавалося, що, як ті птахи, летимо над землею. Дуже пощастило нам із погодою, адже ми могли розгледіти все навколо: полонину, гори, маленькі населені пункти та красу природи. Повітря настільки чисте та свіже, що втома проходить і все тіло сповнюється бадьорістю та енергією. Я переконався, що зусилля того варті. І особливо гордий тим, що така краса знаходиться саме в Україні», – поділився враженнями Олександр Балагур з Ярмолинець.

Для футболістів з Ізяслава поїздка в Карпати – не просто винагорода за багаторічну працю. Досить символічним для них став музей Футболу, що знаходиться на території бази відпочинку, де вони проживали.

«Наші діти дуже багато тренувалися. Коли декілька років тому вони вперше випробували себе у спартакіаді – були дуже засмучені. Адже проти них були вже зіграні команди, суперники, які були сильнішими. Однак цього разу вони перемогли. А коли побачили цей музей, то не могли відійти від експонатів. Дуже не хочуть залишати це місце, мріють повернутися сюди ще раз. А я, як тренер, не можу передати свої почуття вдячності людям, котрі дарують найцінніше – спогади нашим дітям», – говорить Валентин Нечай, тренер футбольної команди з Ізяслава.

Юні волейболістки з Деражні вже чимало часу приділили своєму виду спорту. Навіть на відпочинку тренувалися двічі на день, адже готуються до важливих змагань у своєму житті.

«Більше б таких народних депутатів. як Олександр Герега. Мої дівчата стільки часу та сил приділяють заняттям, хочуть розвиватися, і в них це виходить, однак, щоб хтось колись дав можливість ось так відпочити – не було такого. Сьогодні батьки стають головними спонсорами, намагаються зацікавити дитину та дати можливість показати себе, а це немаленькі кошти. Тож коли почули про путівку в Карпати – були шоковані. Це дуже важливо, адже діти – це покоління, яке вже скоро стане керувати державою і від нас залежить, яке в них буде дитинство», – говорить Юзефа Слівінська з Деражні.

Емоцій було чимало, бажання залишитись ще більше, однак повертатись додому потрібно. Завітали дорогою і у Яремче, де милувалися водоспадом, а також познайомилися з історією комплексу церковних споруд з Собором Зарваницької Матері Божої, найсміливіші занурились в джерело Святої Анни, яке відоме своєю цілющою силою.

Автор: Ю. Кучер

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт