Новини

Нелегка доля молодої дiвчини з Чемеровеччини

Людмила Бойко – відкрита і проста дівчина, на долю якої випало у зовсім молоді роки чимало випробувань. У свої 27 рокiв вона звикла до вирішення важких проблем самотужки. Коли Люді було 6 – помер батько, мати жила після нього ще 2 роки, але вже тоді дівчинка була спочатку у Будинку дитини, а вже згодом у дитбудинку у с. Голенищево.

Зі слізьми на очах згадує Людочка про нелегке сирітське дитинство, про підтримку і турботу людей, які були тоді і досі залишаються в її серці рідними. Бо саме у дитбудинку її навчили доброму – у неї творчі здібності. Гарно читати навчила Валентина Михайлівна Фрицька, а робити вироби з бісеру Людмила Петрівна Ведмідь. На сьогодні вона робить на замовлення і грошові дерева, квіти, що кому до вподоби. У Люди всього у родині 5 сестричок, 2 з яких, на жаль, вже померли, залишилось їх троє – Люда, Оксанка, Таня, живуть – виживають.

Має вона свій дім – дитбудинок виділив їй кошти, які роками складалися на її рахунок і вона має тепер хатинку. Хатинка маленька в аварійному стані, але все таки своє. У Людочки найбільша мрія – дім, та допомогти їй поки що нікому, а сама вона, коли мала якусь копійчину, то все була змушена витратити на лікування. Вона пройшла вже 3 операції, через неправильне лікування грипу пішло ускладнення на вуха, почалися серйозні проблеми – часті крововиливи, сильний головний біль.

Люди порадили звернутися їй до Чемеровецької громадської приймальні народного депутата України Олександра Володимировича Гереги. Такої сильної відданості роботі, поваги до людей, простоти і людяності, як у приймальні О. В. Гереги – вона ще не зустрічала. Людмила не називає їх по-батькові, бо вони для неї рідні. Бували випадки, коли дядя Саша, як каже Люда (Олександр Савчук) позичав їй гроші з власної кишені, приносив у лікарню продукти харчування.

На лікування від громадської приймальні їй дали 500 гривень, і вона щиро вдячна усім за таку підтримку і розуміння. Люда захоплюється благодійністю народного обранця, бо для людей, у яких скрутне становище, він – як ангел-охоронець.

Людмила – людина-позитив, завжди у гарному настрої. Багато часу приділяє наведенню порядку у своїй хаті, любить спілкуватися в Інтернеті, має багато друзів, обожнює своїх племінників – дворічну Ангеліночку, Наталочку, Тому, Андрійка, Владика, Сашка, Даню. А ще Люда любить читати. Любов до книги у неї ще з дитбудинку, смаки різнобічні – від казок до детективів. З героями книг вона переживає різні ситуації, вчиться бути сильною.

Дуже хочеться вірити, що надалі доля буде до неї поблажливою, що незабаром вона зустріне своє справжнє кохання – бо її порядність і доброта того варті; що збудеться її мрія – жити у хатині і не боятися, що на тебе може впасти стеля, ростити своїх дітей, бо практику з материнства вона вже пройшла на племінниках. А саме головне, щоб вона була здорова, тоді й усе це буде.

  

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт