Новини

У Хмельницькому госпіталі запрацював довгоочікуваний ліфт

«Спільними зусиллями на благо України!» – саме так можна сказати про встановлення ліфту у Хмельницькому військовому госпіталі.

Про необхідність модернізації закладу говорили давно, однак гостра потреба її стала з початком антитерористичної операції на сході нашої країни. Відтоді кількість пацієнтів тут значно збільшилась, що вже казати і про критичні випадки, коли час йшов не на хвилини, а на секунди. Тоді ще начальник госпіталю, а сьогодні вже керівник військово-медичного клінічного центру центрального регіону Олександр Завроцький разом з однодумцями ініціювали не просто проект встановлення ліфту, а й збір коштів на нього. Необхідна сума здавалась непідйомною без дотацій з державного бюджету, однак вже сьогодні, як пацієнти, так і сам персонал можуть користуватись новеньким підйомником.

«Для того, аби здійснити цю мрію, було докладено чимало зусиль. Звісно, це було б неможливим без підтримки самого колективу медиків, жителів Хмельниччини, меценатів, і навіть дітей. Мало, хто вірив, що ми зуміємо зібрати стільки грошей, зважаючи на непросту ситуацію в державі. Та все ж задля військовослужбовців, пацієнтів ми робили все можливе, аби отримати такий результат. Сьогодні, пригадуючи весь цей непростий шлях, я переконаний, що зусилля виправдані, адже це справді необхідна річ у медичному закладі. Звісно хочеться подякувати кожному: хто здавав гроші,  хто працював над проектом майже цілодобово, бо кожен крок, зроблений задля цієї цілі, був не для особистої користі, а задля блага людей, які з тих чи інших причин тут лікуються», – зазначив під час урочистого відкриття керівник військово-медичного клінічного центру Центрального регіону Олександр Іванович Завроцький.

Не приховував радості і новий начальник Хмельницького військового госпіталю Сергій Мельник – він хоч і недавно на керівній посаді, однак добре знає, чому так потрібен був цей підйомник.

«Мені приємно, що наш заклад поступово оновлюється. Хтось сам пропонує допомогу, до когось ми йдемо. Для нас запуск цього ліфту в експлуатацію – це справді подія, адже будівля досить давня, і тоді не було ще таких технологій. Вже сьогодні ми спільними зусиллями з громадою Хмельниччини модернізуємо госпіталь. Приємно, що ми маємо надійних партнерів – наших волонтерів, які не просто здають кошти, а й розповідають оточуючим про необхідність долучитися до благодійної справи. Результат ви всі бачите – мрія здійснена. І я переконаний, що попереду в нас ще більше перемог», – ділиться начальник Хмельницького військового госпіталю Сергій Мельник.

Долучились до збору коштів тисячі небайдужих людей, серед яких активну участь взяли й представники громадської організації «За конкретні справи». Відтак, у громадських приймальнях народного депутата України Олександра Володимировича Гереги чи не з перших днів були встановлені відповідні скриньки для збору коштів, кожен працівник чи відвідувач організації зміг приєднатися до цієї благородної справи. За словами представників організації та депутатів політичної партії «ЗА КОНКРЕТНІ СПРАВИ» – це яскравий приклад того, що об’єднавшись, можливо досягнути потрібного результату.

«Прикро, що сьогодні держава не може забезпечити усі медичні заклади повним комфортом, та поступово, я сподіваюсь, ми досягнемо потрібного результату. Насправді, дуже приємно, що є стільки небайдужих людей. Чимало з них йшли до нас у приймальні, не просто пожертвувати свої зароблені гроші, а й розміщували такі ж скриньки чи інформацію з реквізитами у своїх закладах. Неважливо, хто і скільки дав коштів, важливо – що не пройшли повз, не залишились осторонь такого прохання. Хочеться побажати цьому закладу, колективу, пацієнтам якомога більше добрих людей, а загалом – миру нам усім на нашій українській землі», – поділився враженнями депутат Хмельницької обласної ради від політичної партії «ЗА КОНКРЕТНІ СПРАВИ» Андрій Васильович Шутяк.

  

Планів у керівництва госпіталю на майбутнє чимало, створений благодійний фонд працюватиме і надалі, адже в перспективі мрія – реконструювати місцеву поліклініку, та й регулярно оновлювати медичний заклад, адже окрім здоров’я потрібно дбати і про комфортні умови перебування пацієнтів, і про рівень якості надання послуг. А долучитись до доброї справи, як завжди, зможуть усі небайдужі.

Автор: Ю. Кучер

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт