Новини

Технопарк громади поповнився сільгосптехнікою

Вперше у Хмельницькій області відбулася подія, яка практичними діями продемонструвала вагому підтримку об’єднаних територіальних громад аграрною компанією. «Агрохолдинг-2012» передав шести громадам, на чиїх територіях компанія обробляє землі, сільськогосподарську техніку.

– Технології сільгоспвиробництва йдуть уперед, відтак, час вимагає і зміни підходу до праці у сільському господарстві, – зазначив Василь Мороз, генеральний директор ТОВ «Агрохолдинг-2012». – Тож Агрохолдинг оновлює свій технопарк. Але техніка, яка працювала на полях досі, ще може багато років прослужити громадам. Це – наш частковий внесок у поліпшення благоустрою населених пунктів тих громад, з якими ми тісно співпрацюємо. Тим більше, що ми надаватимемо їм практичну допомогу і в ремонті, і в підтримці технічного стану даної техніки.

– Окрім того, прагнемо не лише поліпшити матеріальний стан громад, а й продемонструвати співробітництво з органами місцевого самоврядування, – підкреслив Михайло Бойко, заступник генерального директора ТОВ «Агрохолдинг-2012».

Всього компанія передала 20 одиниць техніки. Були враховані пропозиції громад та їхні потреби у певній техніці. Відтак, Солобковецька сільська об’єднана територіальна громада, що на Ярмолинеччині, отримала 2 одиниці техніки, Гуківська громада (Чемеровеччина) – 3 одиниці, Вовковинці – 6 одиниць, Баламутівка – 1, Чемерівці – 3 і Городоцька міська об’єднана територіальна громада – 5.

  

– Городок був ініціатором даної справи, – зауважив Василь Підлісний, Городоцький міський голова. – Коли свого часу порушувалося питання про долю техніки, незадіяної у виробництві Агрохолдингу, ми запропонували передати її громадам, бо, дійсно, комунальним підприємствам бракує тих самих тракторів чи вантажівок, щоб обслуговувати всі населені пукти громади.

– Тож дякуємо народному депутату України Олександру Володимировичу, за його сприяння і розуміння потреб ОТГ, Агрохолдингу за співпрацю і взаєморозуміння, – зазначив, Чемеровецький селищний голова від ПП «ЗА КОНКРЕТНІ СПРАВИ» Олександр Собань. – Це вагоме посилення потужності наших комунальних підприємств. Окрім того, стоїмо на порозі створення кооперативів, тож дана техніка є дуже важливою підтримкою для нас.

Договори купівлі-продажу техніки між керівництвом «Агрохолдингу-2012» та головами громад було укладено того ж дня. Далі механізатори оглянули техніку, і вона поїхала у комунальні підприємства відповідних громад. У Городок попрямували два трактори, два ГАЗ-53 та один ЗІЛ.

Автор: Наталія Попович

Джерело: http://nashgorodok.km.ua/

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт