Новини

Півріччя 2018 року: взаємодія з виборцями

Робота зі створення комунікаційних шляхів з виборцями стала наріжним каменем в депутатській роботі народного депутата України Гереги Олександра Володимировича і команди «За конкретні справи».

Після обрання народним депутатом України Гереги О. В. у виборчому окрузі №192 Хмельницької області ще з 2012 р. була проведена велика кількість різних заходів. На цих заходах були присутні представники міністерств, відомств, громадських організацій не тільки з Хмельниччини, а й усієї України, їздили за досвідом в прогресивні ОТГ, до Верховної Ради, за кордон.

Для депутата не лише Верховної Ради, важливо бути в курсі потреб та проблем територіальних громад округу. На таких зустрічах посадові особи, активісти, виборці – можуть донести власну думку. І що резонно – народному депутату теж необхідно постійно інформувати виборців виборчого округу №192 про діяльність у Верховній Раді, загальну ситуацію в країні, що відбувається в громадах та мати відповіді на питання абсолютно різного характеру, з якими виборці звертаються до народного депутата.

Приємно відмітити, як жителі Городоцького, Дунаєвецького, Чемеровецького і Ярмолинецького районів самостійно пишуть проекти, об’єднуються в ініціативні групи та громадські організації, як керівництво ОТГ шукає партнерів за кордоном і вивчає міжнародний досвід, як намагаються популяризувати власні громади та переваги в мережі інтернет та через різні соціальні мережі. І це все через вдалу комунікацію з народним обранцем та його командою.

Важливо, що виборці – прості мешканці сіл та міст могли звернутися до народного обранця з проблемами та відчути, що їх почули. Завдяки цьому в людей зникає зневіра в недієвість представницького органу.

Процес децентралізації в окрузі активно підтримувався командою ПП «ЗА КОНКРЕТНІ СПРАВИ». На початок 2018 р. майже не залишилось населених пунктів, що не увійшли до ОТГ. А це значить, що вже протягом останніх років активні сільські ради отримують різні субвенції з Державного бюджету і використовують ці гроші на покращення життя окремих мешканців. Ці ОТГ надають адміністративні послуги, самі опікуються освітніми закладами та установами культури, реалізують ініціативи в сфері залучення інвестицій та промоції власної території, надають освітні послуги, проводять дні міст і сіл.

Позитивно, що відбуваються постійні запрошення на офіційні заходи в громадах, установах, організаціях, школах, дитячих садочках тощо. Досвід налагодження прямого діалогу з різними категоріями виборців – ми удосконалюємо і використовуємо в окрузі. Зустрічі з виборцями, звернення, зібрання дають розуміння і відчуття, чи правильно народний депутат рухається у напрацьованих у парламенті законопроектах, і що у них треба доопрацювати, які прогалини закрити, аби обрати оптимальну модель, аби у кінцевому підсумку не було конфліктів між представниками громади і влади, щоб повною мірою задовольнити інтереси всіх зацікавлених сторін.

Серед усіх заходів результативними стали публічні звітування народного обранця, депутатські запити і звернення. Саме це сприяє налагодженню комунікацій між парламентарем і громадою, підвищує рівень довіри, демонструє відкритість та готовність до співпраці. Як результат – тенденція зростання кількості звернень:

  • січень – 250 звернень (письмових і усних);
  • лютий – 258;
  • березень – 259;
  • квітень – 246;
  • травень – 249;
  • червень – 215.

Виборці звертаються до народного депутата через соціальні мережі (Фейсбук, Телеграм, Вайбер), сайти: http://gerega.org.ua/, https://www.spravy.org.ua/, http://nashgorodok.km.ua/

Велику роль у наповненні сайтів новинами відіграють партійці. Це об’єднання небайдужих людей, які хочуть розповісти про діяльність організацій, конкретні справи, що робляться народним депутатом, депутатами обласної, районних, міських рад, ними особисто у кожному селі, місті чи районі. Вони відкриті для нових людей та ідей. Кожен новий учасник об’єднання – це додатковий шанс для розвитку активного громадянського руху в окрузі, на Хмельниччині, в країні в цілому.

Ситуація на сьогоднішній день потребує негайного наведення порядку. Не будь байдужим, висловлюй свої ідеї і пропозиції, пропонуй прийнятні форми участі у спільній роботі, власні можливості щодо її організаційного та ресурсного забезпечення – так проголошують члени політичної партії «ЗА КОНКРЕТНІ СПРАВИ» в своїх замітках: Ткаченко У. Ю., Собко А. І., Франко І. П., Якубовський В. В., Савченко А. В., Прищепа В. В., Ординська А. В., Івлєва Т. М., Івшина Н. М., Бакун В. В., Бакун Ю. І., Шутяк А. В., Коцемір О. А.

Кожному вистачає роботи відповідно до отриманих знань і набутого досвіду. Потрібно лише мати дійсно щире бажання змінити себе і навколишній світ на краще. І безумовно – готовність докласти до цього власних зусиль, з чим йдуть до виборців представники команди «За конкретні справи».

У демократичній державі, якою прагне бути Україна, передбачаються різноманітні формати комунікацій народного депутата України з виборцями. Стаття 24 Закону України «Про статус народного депутата України» від 17.11.1992 р. №2790-ХІІ зобов’язує народних депутатів «постійно підтримувати зв’язки з виборцями, вивчати громадську думку, потреби і запити населення»…

Тому буде продовжуватися і надалі інформування виборців щодо діяльності нардепа через пресу, телебачення, під час особистих зустрічей, розглядатися звернення виборців та вживатися заходи для виконання пропозицій і законних вимог громадян. Ця робота буде здійснюватися і через постійно діючі приймальні, які працюють у Городоцькому, Дунаєвецькому, Чемеровецькому і Ярмолинецькому районах, м. Хмельницький.

Автори: О. О. Григор’єва, Л. Ю. Нескромнюк

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт