Новини

День села відзначив Великий Карабчіїв

22 липня мешканці с. Великий Карабчіїв Городоцької міської територіальної громади відзначали День села.

У туристичному путівнику «Високі береги Смотрича» Великий Карабчіїв описують так: «…За долиною, чорніє гора Городисько, оповита густим грабчаком. На ній видно руїни старовинного монастиря-фортеці. Тут є сад, який називається Монастирським. Поселення на горі Городисько було зруйноване турецькими загарбниками, які, мабуть, тут деякий час жили. Про це свідчить назва села. Слово «Карабчіїв» з тюркської мови означає «чорний ліс». А навколо села, на схилах гори Городисько, здавна були чорні, тобто дрімучі ліси. Правда, народна етимологія цієї назви інша. Кажуть, вона походить від того, що перші жителі села жили на горбах і «карабкались» на них, несучи воду з річки. В актах XIV-XVI ст. Великий Карабчіїв згадується як Старий Підлісний Карабчіїв. У лісі поблизу села є залишки великого давньоруського городища XI-XIII століть».

З вітальним словом до односельців звернувся виконувач обов’язків старости Володимир Атаманський. Привітали зі святом жителів голова Городоцької ОТГ Василь Підлісний, депутат Городоцької міської ради Олександр Кушнір, а також від імені народного депутата України Олександра Володимировича Гереги  та громадської організації «За конкретні справи» вітав жителів села Віктор Понедзялок.

Цього дня було сказано безліч теплих слів, побажань, пролунало багато пісень. А місцеві таланти підготували концертну програму.

  

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт