Новини

У Старій Пісочній на Городоччині відзначили храмове свято

28 липня, у день пам'яті святого рівноапостольного князя Володимира Великого, свій храмовий день відсвяткувала Старопісочнянська громада.

На святі були присутні заступник міського голови Літвінчук С. М., в. о. старости с. Стара Пісочна Слісарчук Г. В. та депутат Городоцької районної ради від ПП «ЗА КОНКРЕТНІ СПРАВИ» Понедзялок В. А., які привітали настоятеля і парафіян із храмовим святом.

Храм Успіння Пресвятої Богородиці був збудований в 1909 р. Збережена до наших часів кам’яна будівля храму зводилась впродовж 1905-1909 рр. Вона була двохкупольною (другий купол увінчував дзвіницю). В радянський період, а саме в 1937 р. приміщення храму закрили і використовувалося під склад. Із розібраної дзвіниці побудували свинарник. Останнім настоятелем перед закриттям храму був священик Смирнов (ім’я невідоме). В 1941 р. храм було відремонтовано (але вже без дзвіниці) і поновлено богослужіння. Настоятелем був священик Андрій (прізвище невідоме), який прослужив до 1951 р. і виїхав з села. З 1951 р. тут служив священик Василь Гребенюк. В 1962 р. храм закрили і переобладнали в спортзал місцевої школи. Вкінці 1988 р. місцевій громаді вдалось повернути храм і перше богослужіння тут 1 січня 1989 р. після 27-річної перерви здійснив священик Андрій Андріюк із сусіднього села Чорниводи. У 1991 р. храм був реставрований. У 1992 р. збудована дзвіниця (окремо від будівлі храму).

Настоятель храму: протоієрей Степан Ковальчук.

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт