Новини

Чемерівці: два роки роботи новоствореної ОТГ

15 вересня 2016 р. – день створення Чемеровецької об’єднаної територіальної громади. Минуло два роки.

Чи достатньо цього часу для кардинальних змін, яких очікували всі, покаже майбутнє. Але кожен свідомий мешканець громади, починаючи від Чемеровецького селищного голови Олександра Собаня, сподівався на відчутне покращення якості життя у кожному населеному пункті, а їх на Чемеровеччині до складу ОТГ увійшло 34.

Роботи й справді вистачало і вистачає зараз. Розглянувши потреби кожного села громади, виділялися кошти для усунення найнагальніших питань, які стосувалися водозабезпечення питною водою (буріння свердловин, ремонт водопроводів), проведення вуличного освітлення.

Ремонтуються та забезпечуються необхідним обладнанням приміщення галузі освіти, культури, прокладається асфальтне покриття та проводиться ямковий ремонт. Підприємство «Комунсервіс» придбало техніку для обслуговування населених пунктів громади, на роботу влаштовано працівників, які стежать за благоустроєм підвідомчих територій. Керівниками громади проводиться постійна робота у пошуку співпраці з іноземними партнерами, місцевими інвесторами, подано чимало заявок на участь в різних грантах та програмах з розвитку ОТГ.

Центром Чемеровецької селищної ради є містечко Чемерівці, як зазначають самі жителі. воно на очах змінюється, стає європейським. Тут наразі бруківкою вимощуються тротуари і дороги, проводяться капітальні ремонти скверів та парків, висаджуються дерева та кущі. На святкуванні Дня селища Чемерівці, Дні громади, під час офіційного звіту голови ОТГ люди підкреслювали це неодноразово. На День міста було відкрито спортивний комплекс, який за сприяння народного депутата України Олександра Володимировича Гереги був повністю капітально відремонтований, обладнаний відповідно до сучасних вимог. Ця окраса всієї громади збирає багатьох юних спортсменів і пропагує здоровий спосіб життя та розвиток спорту серед молоді. Народний обранець став надійним другом для громади, він завжди підтримує починання людей в Чемеровецькій ОТГ.

  

Про те, що Чемеровецька громада зробила масштабний крок вперед, свідчить і той факт, що сюди уже кілька разів приїжджали делегації з інших регіонів країни для того, щоб запозичити досвід розвитку.

  

  

Крім досягнень, існують і проблеми, зокрема, нераціональне використання земельних ресурсів сільськогосподарського призначення;  дефіцит фінансових ресурсів, що не дозволяє розпочинати реалізацію значних інвестиційних проектів; зношеність основних фондів підприємств та інфраструктурних об’єктів; зниження купівельної спроможності населення через низькі реальні доходи; недостатність фінансування об’єктів спорту; незадовільний стан автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури; відсутність 100% охоплення населених пунктів транспортним сполученням із центром громади; зношеність об’єктів систем водопостачання та водовідведення; виникнення стихійних сміттєзвалищ, їх впорядкування та паспортизація існуючих.

З усім цим громада обов’язково впорається, адже є потенціал, є бажання, буде й результат.

За усіма клопотами складаються чисельні плани та напрацювання на майбутнє. Наразі продовжуються втілюватися в життя заходи по енергозбереженню в навчальних закладах (проводиться встановлення модульних твердопаливних котелень), закупленим щебенем проводиться ямковий ремонт та встановлюється асфальтне покриття у кількох селах, продовжується буріння свердловин. В планах – створення опорного закладу в с. Жердя, здійснюється розробка інвестиційних проектів для залучення коштів на розвиток інфраструктури Чемеровецької селищної об’єднаної територіальної громади за рахунок Державного фонду регіонального розвитку, субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад, грандових коштів та міжнародної технічної допомоги.

«Перші вибори, які відбулися в Чемеровецькій ОТГ, – це практично день народження нової громади, а значить і нової перспективи для України. Це можливість посилити місцеве самоврядування, а значить провести системні зміни в Україні. Сьогодні ми бачимо відремонтовані заклади освіти, культури, налагоджену співпрацю з інвесторами, обраний орієнтир на розвиток», – наголосив народний депутат України Олександр Володимирович Герега під час робочого візиту в громаду.

Автор: Ілона Гонта

 

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт