Новини

Святкування Дня Городка на Хмельниччині

День народження міста – це свято, яке об’єднує і гуртує всю територіальну громаду. Ми цінуємо наш Городок, пишаємось його історією, прагнемо для нього європейського майбутнього. Наше місто не можна не любити, тут особлива атмосфера затишку та спокою, мальовничі краєвиди, величні храми та працьовиті люди, які прагнуть зробити рідне місто ще кращим.

22 вересня городоччани відзначали 656 років із моменту першої згадки про наше чудове та славне місто. Святкування відбулось за сприяння народного депутата України Олександра Гереги.

З 21 по 23 вересня в спортивному комплексі «Епіцентр» проходили змагання першого етапу Кубка України з волейболу. На волейбольній мапі України відкрито ще одне місто, де можна проводити зустрічі на найвищому рівні.

З центральної площі міста стартував велопробіг (з використання української символіки) за участю місцевих велосипедистів. Маршрут, який був визначений організаторами свята, учасники пройшли швидко та безперешкодно. Фінішували спортсмени на міському стадіоні «Колос». Особливі слова вдячності заслуговують Максим Небесний, Андрій Вірик, Дмитро Моцний, Ірина Хоптова, Ігор Койчев за надання допомоги в організації та проведенні велопробігу.

У рамках святкування Дня міста визначали «Богатиря року-2018». Конкурс-змагання проходив на стадіоні «Колос». За право називатися найсильнішим чоловіком Городоччини змагалися 5 людей. Кожне змагання було досить важким і перевіряло городоччан на швидкість, міцність, спритність та витривалість. За підсумками змагань, І місце посів Нікіта Прошинський, ІІ – Максим Кобець, ІІІ – Віктор Романюк.

На святі функціонували торговий ярмарок, виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва та дитячі атракціони.

Урочисту частину святкування відкрив виступ учасників антитерористичної операції на сході України – військовий оркестр 19 ракетної бригади м. Хмельницький.

На свято завітали депутати різних рівнів, делегація з міста побратима Сохачева та територіальних громад Дунаєвеччини, Ярмолинеччини, Чемеровеччини, почесні жителі міста Городок, представники органів місцевого самоврядування, лідери громадських об’єднань. З днем міста усіх жителів м. Городок привітали: голова Хмельницької обласної державної адміністрації Вадим Лозовий, депутати Хмельницької обласної ради від політичної партії «ЗА КОНКРЕТНІ СПРАВИ» Уляна Ткаченко, Володимир Поворозник, народні депутати України Андрій Шинькович та Михайло Кобцев, голова ради міста Сохачев Сільвестер Качмарик, секретар міста Сохачев Анджей Вежбіцкі та скарбник міста Йоланта Бжуска, голова Ярмолинецької районної державної адміністрації Шутяк Андрій, голова Чемеровецької об’єднаної територіальної громади Собань Олександр, голова Дунаєвецької об’єднаної територіальної громади Заяць Веліна та Городоцький міський голова Василь Підлісний.

  

За особисту мужність і героїзм, проявлені під час виконання службового та громадянського обов'язку на благо України званням «Почесний житель міста Городок» посмертно був нагороджений Віктор Попик, нагороду отримала дружина учасника антитерористичної операції на сході України.

На святі виступали кращі колективи, солісти та талановиті артисти Городоччини. Запрошені артисти: лауреат Всеукраїнських конкурсів та фестивалів Інна Лисаківська, соліст Національної опери України Іван Березовський. Сюрпризом від народного депутата України Олександра Гереги були виступи творчого колективу «Лісапетний батальйон» та виступ зіркової гості - Гайтани. На завершення свята відбулось фаєр-шоу та виступ групи Flood Hopes Band.

Джерело: https://gorodocka-gromada.gov.uahttp://nashgorodok.km.ua/

Фото: А. Савченко

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт