Новини

Діалог між українськими і польськими парламентарями

6 листопада у конференц-залі Верховної Ради України відбулося засідання депутатської групи з міжпарламентських зв’язків з Республікою Польща з парламентською делегацією Республіки Польща на чолі з Віце-маршалком Сейму Республіки Польща пані Беатою Мазурек.

У зустрічі з української сторони взяли участь: Співголови депутатської групи з міжпарламентських зв’язків з Республікою Польща - народні депутати України Микола Княжицький та Оксана Юринець, представники політичних фракцій, з польської сторони: члени польсько-української парламентської групи Сейму і Сенату Республіки Польща на чолі з керівником групи, віце-маршалком Сейму Республіки Польща пані Беатою Мазурек, які перебували з офіційним візитом в Києві.

 

Під час зустрічі обговорювалися питання міжпарламентської співпраці України та Польщі. Була висловлена вдячність польській стороні за послідовну підтримку територіальної цілісності та суверенітету нашої держави, підтримку Польщею курсу України на повноцінне членство в ЄС і НАТО, а також за підтримку у рамках ПАРЄ резолюції «Політичні наслідки конфлікту в Україні», яка стала важливим елементом подальшого тиску на Росію, резолюції ПАРЄ щодо українських політв’язнів, які утримуються РФ, у т. ч. за виступ проти відновлення повноважень делегації РФ у ПАРЄ.

У свою чергу, Віце-маршалок Сейму Республіки Польща Б. Мазурек запевнила у подальшій підтримці України на всіх рівнях, а також наголосила на важливій складовій міжпарламентської співпраці на рівні діяльності українсько-польської групи з міжпарламентських зв’язків.

Під час зустрічі сторони обговорили актуальні питання двостороннього діалогу, зокрема, необхідності активізації співпраці між країнами на всіх рівнях, взаємодії у питаннях забезпечення енергетичної безпеки, недопущення будівництва Північного потоку-2, співпраці в економічній та оборонній сферах, а також розширення діалогу стосовно регіонального співробітництва.

Окрему увагу учасники зустрічі зосередили на вважливості збільшення пунктів перетину на українсько-польському кордоні з метою належного його функціонування.

  

Член депутатської групи з міжпарламентських зв’язків з Республікою Польща – народний депутат Олександр Володимирович Герега зазначив, що: «Двосторонні відносини, які разом вибудовують Україна і Польща, як добрі посли, націлені у майбутнє. Діалог між нами дозволить вирішувати всі проблеми, які існують на сьогоднішній день. Ми – сусіди, нас об’єднує історія, в якій хороших сторінок в ній більше, щоб підтримувати один одного».

Продовження зустрічі з польською делегацією було відкриття у кулуарах ВР експозиції видатного польського письменника та філософа, народженого на Гуцульщині – автора твору «На високій полонині», який називають «Іліадою та Одиссеєю гуцулів» Станіслава Вінценза.

  

Джерело: http://rada.gov.ua/

Автори: Григор’єва О.О., Нескромнюк Л.Ю.

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт