Новини

Очікувані результати на Чемпіонаті Європи з важкої атлетики

У польському місті Замостя з 20 до 27 жовтня 2018 р. відбувся Чемпіонат Європи з важкої атлетики серед молоді (до 23 років) та юніорів (до 23 років). 29 спортсменів, з них – двоє з Хмельниччини, гідно представили Україну, здобувши у двоборстві 10 (три – золоті, дві – срібні і п’ять – бронзових) медалей, а з урахуванням нагород в окремих вправах (ривок і поштовх) – 27 (8-7-12) медалей.

Ще пару років назад на прохання голови Федерації важкої атлетики України Олександра Гереги в обласний центр – місто Хмельницький приїхав заслужений тренер СРСР Олег Поляков. Йому було створено всі умови для тренування майбутніх спортсменів та чемпіонів, і так співпало, що самі талановиті виявилися родом з округу Олександра Володимировича – це село Маків Дунаєвецького району.

Вагомий внесок у загальний успіх українців зробили представники Хмельницької обласної організації ФСТ «Динамо», майстри спорту Ангеліна Ломачинська (вагова категорія 48 кг, молодь) та Ярослав Заболотний (62 кг, молодь), які навчаються в ХНУ. Обоє вже мали досвід виступів на престижних міжнародних змаганнях, адже минулого року в Албанії виграли бронзові медалі у ривку і посіли четверті місця у двоборстві серед молоді. Цього року вони скористалися наданим шансом і посіли максимальні підсумкові позиції у багатоборстві, на які розраховували.

Щодо виступів наших спортсменів, то Ангеліна у ривку зафіксувала 73 кг і здобула першість у цій вправі. У поштовху спочатку підкорила 85 кг, а наступну вагу (87 кг) підняла у другій спробі (ІІІ місце). На жаль, здолати звичних для себе 89 кг їй не вдалося. Та все ж підсумкові 160 кг у двоборстві вивели її на загальне І місце. Лише один кг віддалив Ангеліну від срібної призерки з Росії. Цей день став пам’ятним у житті хмельницької важкоатлетки, адже вона тричі з синьо-жовтим прапором піднімалась на п’єдестал пошани, на честь її перемоги лунав гімн України. Ангеліна Ломачинська виконала умови для присвоєння звання майстра спорту міжнародного класу.

Двічі сходив на п’єдестал і Ярослав Заболотний. Вигравши бронзу в ривку (120 кг), він був четвертим у поштовху (139 кг) і з сумою 259 кг у двоборстві став третім.

  

Їхні наставники – перший тренер Володимир Копичинський з Макова Дунаєвецького району й теперішній Олег Поляков з Хмельницького, сподіваються, що головні перемоги цих перспективних атлетів ще попереду.

  

Щиро вітаємо чемпіонів Європи з важкої атлетики Ангеліну Ломачинську та Ярослава Заболотного та їх тренера Олега Полякова з перемогою! Нових звершень Вам та спортивних здобутків!

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт