Новини

Красноставські учні подорожують Україною

Мільйони людей подорожують, щоб побачити інші країни й континенти, сучасні міста, визначні пам'ятки архітектури.

З 21 по 23 вересня цього року учні та вчителі Красноставської ЗОШ I-III ст. Чемеровецького району Хмельницької області здійснили трьохденну поїздку в Канів за маршрутом Красноставці – Хмельницький – Вінниця – Умань – Кропивницький – Дніпро – Каменське – Чигирин – Канів – Кагарлик – Біла Церква. В цілому проїхали майже 1800 кілометрів шляхами восьми областей нашої держави.

«Нам випала нагода помилуватися найдивовижнішими місцями та куточками нашої рідної країни. Спочатку ми подорожували Вінницею. Славнозвісні Вінницькі фонтани – справжня окраса цього міста. Відвідали Національний музей-садибу М. І. Пирогова та церкву, в якій знаходиться забальзамоване тіло видатного лікаря. До речі, ми були дуже вражені, що тіло, яке пролежало в склепі 137 років, дуже добре зберіглося.

В Умані ми із задоволенням гуляли Софіївським парком, насолоджуючись осінніми краєвидами. Надовго нам запам'ятається плавання по річці Дніпро на «піратському човні».

Побували в місті Каменське, де наш земляк О. Д. Головатюк здійснив подвиг при форсуванні Дніпра. За це і був удостоєний звання Героя Радянського Союзу.

І, нарешті, здійснилася наша найзаповітніша мрія – Чернеча гора... Ми побували біля могили Великого Кобзаря, поклали букети квітів, торкнулися тієї землі, яка для Шевченка була святинею. Великий поет заповідав, щоб його поховали саме тут. Це була незабутня хвилююча мить.

  

Далі, зворотнім шляхом, ми вирушили додому, проїхали через місто Кагарлик, Білу Церкву. Відкрили для себе багато нового, зустріли цікавих людей, зробили безліч різних світлин на згадку.

  

Педагогічний колектив та учні нашої школи висловлюють щиру подяку батькам, в. о. старости села Красноставці Дем'яну Ковалю, народному депутату України Олександру Володимировичу Герезі та представникам Чемеровецької громадської приймальні народного депутата, директору ВП АФ «Жванчик» села Красноставці ТОВ «Волочиськ-Агро» Денису Анатолійовичу Гордію, вчителям, керівнику поїздки: Бабичу Валерію Віталійовичу, Бабич Світлані Валеріївні, Довгань Анжелі Анатоліївні та Боронюк Інні Миколаївні за допомогу в організації поїздки та фінансову підтримку. Дякуємо директору Чемеровецького АТП Головатому М. Д. за сприяння у швидкому вирішенні питань, пов'язаних із організацією перевезення на таку велику відстань та шоферу Бурковському Р. В. за терпіння, витримку та взаєморозуміння під час цієї мандрівки».

Туристична група отримала від поїздки дуже багато задоволення і хороший настрій, тож від щирого серця дякувала спонсорам за такі чудові і пізнавальні моменти відпочинку, за надання можливості доторкнутися до спадщини сивої давнини, відчути дух українського минулого.

Автор: староста гуртка «Пізнай рідний край» Богдана Запоточна

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт