Новини

Чемерівці: дебатний клуб «BATTLE» в дії!

Прагнучі виховати людину нового суспільства, людину відповідальну і здатну до прийняття рішень, ми переконалися в необхідності діалогу між дітьми і дорослими. Рішучість і сміливість у висловлюванні своєї думки, готовність аргументувати власну позицію у різноманітних життєвих ситуаціях, максимальна толерантність у висловлюваннях і поведінці можуть бути сформованими лише за умови використання активних діалогічних технологій навчання. З огляду на спілкування міжнародної спільноти на новий рівень виходять дебати.

Саме тому з метою розширення на Чемеровеччині мережі підліткових інтелектуальних клубів, для підтримки обдарованих дітей та юнацтва, розвитку інтелектуальних і соціальних навичок серед учнівської молоді 29 листопада у Чемеровецькому Будинку школярів стартував лідерський дебатний клуб «BATTLE» органів учнівського самоврядування та координаторів ДЮО.

На першому засіданні були висвітлені актуальні питання, які цікавлять учнів сьогодні:

  • «Діти в Україні захищені від усіх проявів зневаги, жорстокості та експлуатації?»;
  • «Чи варто запровадити технологію анонімного доступу батьків до акаунтів дітей в соціальних мережах?»;
  • «Батьки мають відповідати за злочини, скоєні їхніми дітьми».

Дебати – це публічний обмін думками та суперечка між двома сторонами заради перемоги та правоти своїх переконань.

В дебатах взяли участь учні та педагоги Чемеровецьких НВК №1, №2, Кугаєвецької, Кочубіївської, Красноставської, Почапинецької, Летавської, Чорнянської, Черчецької, Вільховецької, Вишнівчицької, Більської, Закупнянської, Івахновецької, Гусятинської, Сокиринецької, Свіршковецької, Кутковецької шкіл.

Дебати проходили за програмою відомого британсько-австрійського соціолога, логіка та філософа Карла Поппера. Учні та дорослі, поділившись на стверджуючі та заперечуючі команди, своєю активністю і ґрунтовною підготовкою спробували переконати експертів та опонентів змістовністю промов, обґрунтованістю теми, повнотою знання дефініцій, гостротою висвітлення питань та фактів, конкретністю аргументів та доказів, логічністю та послідовністю, раціональному використанню часу, мистецтву ораторства та культурі спілкування.

  

Очікування справдились, тому що діти були підготовлені для дискусій, продемонстрували справжню колективну гру з серйозними відповідями. І не важливо, хто переміг, важливо, чого навчились, які навики і знання зможуть використовувати в майбутньому житті.

  

 

По завершенню дебатів від імені народного депутата України О. В. Гереги, який постійно підтримує молодь краю і сприяє у проведенні всіх наших проектів, працівники громадської приймальні привітали молодих юнаків і дівчат за активну життєву позицію, за участь в таких заходах, небайдужість і щирість.

Автор: голова лідерів ради учнівського самоврядування Чемеровеччини Юлія Домбровська

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт