Новини

У Хмельницькому стартувів ІІІ Міжнародний економічний форум

14-15 березня в Хмельницькому обласному академічному музично-драматичний театрі імені Михайла Старицького проходить ІІІ Міжнародний економічний форум «Інвестиційні можливості Хмельниччини».

Мета Форуму – створення сприятливих умов для залучення інвестицій в економіку, формування позитивного іміджу області та популяризація інвестиційних можливостей серед потенційних інвесторів.

У Форумі беруть участь: члени Уряду, представники міністерств та відомств, іноземних дипломатичних установ та торговельно-економічних місій в Україні, делегації регіонів України та країн, з якими укладено угоди про співробітництво, представники вітчизняних та іноземних ділових кіл, консалтингових та інвестиційних компаній і фондів, банківських установ.

Гості мають можливість висловити свої пропозиції, побажання або зауваження, що стосуються ведення бізнесу на території Хмельницької області. Наразі зареєстровано заявки на участь у Форумі від представників з 14 країн світу. Передбачається, що буде більше 30 делегатів, які працюватимуть експертами в форматі перемовин B2B («Business to business»).

В ході цьогорічного Форуму представлені найактуальніші інвестиційні проекти регіону, найголовніший з яких проект з відновлення діяльності першого в Україні аеропорту вантажних авіаційних перевезень, який базуватиметься саме в Хмельницькому. Аеропорт сприятиме набуттю області статусу логістичного центру Правобережної України, особливо враховуючи, що Хмельницький знаходиться на перетині європейських та азійських шляхів. Наразі з державного бюджету виділено на цей рік 320 млн. грн. на розбудову інфраструктури аеропорту. До проекту також долучається АТ «Українська залізниця» і будуватиме залізничні логістичні артерії.

  

Також заплановано проведення п’яти панельних дискусійних майданчиків, під час яких увазі учасників представлять кращі практики залучення інвестицій в економіку області, приклади успішних інвестиційних проектів, втілених громадами області. Окрім того, будуть презентовані інвестиційні проекти у галузі промисловості, інфраструктури, агропромислового комплексу. У завершальній панельній дискусії гості Форуму зможуть ознайомитися із рекреаційним та туристичним потенціалом Хмельницької області.

У другий день роботи Форуму потенційні інвестори матимуть змогу оглянути провідні підприємства Хмельницького та Кам’янця-Подільського, де зустрінуться з керівництвом міст та ознайомляться з їх  інвестиційними об’єктами.

«Сподіваюся, що проведення даного Форуму надасть економічний поштовх до розвитку нашої області, збільшення заробітної плати, створення нових робочих місць та загалом покращення життя в області», – наголосив Вадим Лозовий, голова Хмельницької ОДА.

Фото: Хмельницька ОДА

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт