Новини

Засідання Міжвідомчої робочої групи в Мінфіні

14 березня 2019 р. у м. Київ під головуванням заступника Міністра фінансів України – голови Міжвідомчої робочої групи Верланов С. О. відбулося засідання Міжвідомчої робочої групи з питань реалізації інноваційних технологічних рішень для реєстрації розрахункових операцій у сфері торгівлі (у тому числі торгівлі з використанням Інтернету), громадського харчування, купівлі-продажу іноземної валюти, торгівлі через автомати з продажу (надання) товарів (послуг), надання послуг з приймання готівки для подальшого переказу, перевезення пасажирів та інших послуг.

В роботі Міжвідомчої робочої групи брав участь Крівцов О.О. – помічник-консультант народного депутата України Гереги Олександра Володимировича.

Обговорили проблеми фіскалізації у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, необхідність запровадження «електронного чека»; необхідність внесення змін до Закону України «Про електронні довірчі послуги» в частині доповнення переліку суб’єктів, які здійснюють регулювання в сфері довірчих послуг.

Член Міжвідомчої робочої групи Лаба М. С. звернув увагу на необхідність:

  • підтримання Мінфіном законопроекту «Про деякі питання застосування фінансових санкцій за порушення норм з регулювання обігу готівки» (реєстраційний № 9451 від 27.12.2018), авторами якого є народні депутати України Герега О.В. і Романюк В.М.;
  • оприлюднення на веб-сайті Мінфіну інтерактивної карти нелегальної торгівлі нафтопродуктами, яку підготувала Нафтогазова Асоціація України. Також запропоновано доповнити цю карту місцями нелегальної торгівлі алкогольними і тютюновими виробами та іншими товарами.

Також він висловив думку щодо необхідності приділення місцевими органами виконавчої влади більше уваги питанню фіскалізації торгових операцій і, як наслідок, збільшенню доходів місцевих бюджетів, та висвітлення цього питання на веб-сайті Мінфіну.

Представник Нафтогазової Асоціації України Деревцов С. І. підтримав пропозицію Лаби М. С. щодо інтерактивної карти нелегальної торгівлі нафтопродуктами на веб-сайті Мінфіну. Також повідомив про необхідність якнайшвидшого запровадження електронного чека та готовність учасників Нафтогазової Асоціації України взяти участь в Пілотному проекті із запровадження електронного чека.

Член Міжвідомчої робочої групи Сніжинський М. М. повідомив щодо можливостей законодавчої бази запровадження електронних чеків і стосовно їх обмеження.

Також ним запропоновано підготувати зміни до Закону України «Про електронні довірчі послуги» в частині доповнення переліку суб’єктів, які здійснюють регулювання в сфері довірчих послуг.

В обговоренні брали участь Верланов С. О., Венцковський Д. Ю., Лаба М. С., Сніжинський М. М., Деревцов С. І.

Крівцов О. О. висловив підтримку законопроекту «Про деякі питання застосування фінансових санкцій за порушення норм з регулювання обігу готівки» (реєстраційний № 9451 від 27.12.2018) та звернувся з проханням про його підтримання Мінфіном; а також зазначив на необхідності приділенню більшої уваги запровадженню електронного чека.

Автор: Крівцов О.О., Григор’єва О.О., Нескромнюк Л.Ю.

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт