Новини

День «живої книги» на Ярмолинеччині

17 квітня в Ярмолинцях на Хмельниччині відбувся день «живої книги», присвячений змінам, які чекають на громаду в результаті децентралізації.

У приміщенні Ярмолинецької центральної районної бібліотеки в рамках проекту «Жива бібліотека» пройшла зустріч, присвячена реформі децентралізації в Україні.

«Реформа децентралізації зараз є дуже актуальною, але на жаль, люди не зовсім розуміють, що це таке. Тож основне завдання нашої команди – якомога доступніше донести людям інформацію та знання про позитивні зміни, що зараз відбуваються в Україні», – відзначила керівник проекту Іванна Білик, завідуюча бібліотекою села Сутківці Ярмолинецького району Хмельницької області.

«Живими книгами» виступили начальник Управління економічного розвитку, торгівлі, інфраструктури та туризму Ярмолинецької райдержадміністрації Ірина Драгомерецька та начальник Відділу культури Ярмолинецької райдержадміністрації Євген Гжегожевський, консультант з питань комунікації та інформаційної роботи Асоціації міст України (АМУ) Анна Сіра.

Вони відповіли на питання містян про те, що чекає громаду в результаті децентралізації, які перспективи та можливості для розвитку вона надає, а також навели конкретні приклади історій успіху вже створених громад.

Завдяки такому живому діалогу громадяни стали більш поінформованими у процесі реформи децентралізації, а представники влади змогли більше дізнатися про проблеми громади.

«Насправді дуже цікаво працювати «живою книжкою». Поспілкувавшись з людьми, я зрозуміла, що є ще дуже багато тем, на які треба говорити, про які потрібно інформувати», – поділилась своїми враженнями Анна Сіра.

В основі проекту «Жива бібліотека» лежить ідея дати змогу зустрітися тим людям, які в звичайному житті не мають можливості для тісного спілкування. Головна мета «Живої бібліотеки» – боротьба зі стереотипами і упередженнями до деяких тем. У «Живій бібліотеці» книги – це живі люди, а читання – розмова. Серед «живих книг»: громадські активісти, представники громадської організації «За конкретні справи», які поділяться з вами своїми історіями, досвідом та дадуть відповідь на головне запитання: як зробити громадську активність ефективною?

Джерело: https://sutbibl.wordpress.com/

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт