Новини

Коли ми пам’ятаємо – ми непереможні!

18 і 19 травня – пам’ятні дні в історії української державності, пов’язані з наслідками комуністичної експансії. Адже події, про які згадуємо в ці дні, – трагічна сторінка історії,  в яку вписано мільйони імен невинно загублених і репресованих наших співвітчизників.

18 травня, відповідно до постанови Верховної Ради України від 12.11.2015 №792-VIII та Указу Президента України від 16.05.2014 №472/2014, вшановується пам’ять жертв депортації кримськотатарського народу 1944 року. Цього року відзначаються 75-ті роковини трагедії, коли внаслідок насильницьких дій радянської влади за кілька днів зі своїх домівок і рідної землі було вивезено понад 194 тисячі кримських татар і інших жителів Криму.

У третю неділю місяця – 19 травня – Указом Президента України від 21.05.2007 №31/2007 відзначається День пам’яті жертв політичних репресій. Цього дня згадуємо тисячі й тисячі українських громадян, які за облудними звинуваченнями були позбавлені волі, посаджені в тюрми й вислані в табори, а велика частина з них поплатилася власним життям за вчинки і погляди, які не вписувалися в канони насаджуваної комуністичної ідеології.

Пам’ятаємо! Не забудемо! Вічна пам'ять загиблим!

Автори: Григор’єва О.О., Нескромнюк Л.Ю.

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт