Новини

Перші законопроекти Комітету проголосовані

Верховна Рада на засіданні 10 вересня підтримала у першому читанні законопроекти №1053-1 та №1073, спрямовані на детінізацію розрахунків в сфері торгівлі.

Вони, зокрема, передбачають введення програмних реєстраторів розрахункових операцій, їх фіскалізацію, а також підвищення відповідальності за порушення встановленого порядку проведення розрахункових операцій при здійсненні торгівельної діяльності та наданні послуг. Крім того, пропонується, щоб у разі виявлення незареєстрованих чеків громадяни могли звернутися до податкової, яка виплатить таким особам «кешбек» у розмірі 100% вартості товару. При цьому продавця оштрафують на 150% вартості - решту 50% направлятимуть до бюджету.

«В цілому я підтримую і вважаю актуальною ідею детінізації економіки України, але викликає занепокоєння спосіб подолання тіньової економіки, запропонований цими законопроектами. Цим способом є суттєве розширення функцій і повноважень Державної фіскальної служби шляхом запровадження тотального контролю державою за обігом товарів із застосуванням обліку даних реєстраторів розрахункових операцій, - зазначив народний депутат України Олександр Герега. - На окрузі я зустрічаюся з багатьма власниками невеличких підприємств, які говорять, що хочуть та готові працювати чесно, але держава має створити для цього умови. Далеко не кожний починаючий бізнесмен має можливість витратити майже 15 тис. грн. на купівлю реєстратора розрахункових операцій. Чому не надати йому можливість використовувати в якості касового апарату смартфон, встановивши на нього спеціальне програмне забезпечення?».

Незабаром на наступному засіданні Комітету Верховної Ради України з фінансів, податкової та митної політики, де працює Олександр Герега, будуть розглянуті правки до законопроектів.  «Сподіваюся, що мої колеги з Комітету Верховної Ради з фінансів, податкової та митної політики при розгляді правок до законопроектів дослухаються до потреб малого та середнього бізнесу та дозволять йому працювати відкрито та прозоро. Буду на цьому наполягати!», - додає народний депутат.

https://gerega.org.ua/

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт