Новини

Комітет підтримав створення п’яти районів у Хмельницькій області

1 липня 2020 року на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування розглядався проєкт Постанови про утворення та ліквідацію районів (реєстр. №3650, друге читання). 23 члени Комітету проголосували за створення 5 районів на Хмельниччині – Хмельницького, Кам’янець-Подільського, Шепетівського, Старокостянтинівського та Дунаєвецького.

При створенні нових районів, в першу чергу, повинні враховуватись інтереси людей, які щодня будуть зіштовхуватись з питаннями, швидкість вирішення яких залежатиме, безпосередньо від відстані до районних центрів, тому створення лише трьох укрупнених районів, як планувалося раніше, на Хмельниччині – Хмельницького, Кам’янець-Подільського та Шепетівського є логістично недоцільним, адже загальна площа області складає — 20,624 тис. кв. км, а загальна чисельність населення — 1264,705 тис. осіб. Такі цифри говорять про те, що для своєчасного надання жителям Хмельницької області якісних медичних, адміністративних, соціальних, правоохоронних та інших державних послуг в області має бути створено 5 укрупнених районів.

Олександр Герега разом з колегами-мажоритарниками – народними депутатами України Віктором Бондарем та Сергієм Лабазюком, досконально вивчивши кожен район, враховуючи територіальне віддалення від районних центрів (що має становити 40–60 км) запропонували і наполегливо відстоювали створення 2 додаткових укрупнених районів з центрами у м. Дунаївці та м. Старокостянтинів.

Серед районів виборчого округу №192 саме Дунаєвецький район відповідає всім необхідним вимогам:

  • у місті Дунаївці розміщено 4 міжрайонних та 5 міськрайонних територіальних підрозділів ЦОВВ та окружний суд;
  • Дунаєвецька ЦРЛ знаходиться в зручному географічному відношенні до населених пунктів та лікувально-профілактичних закладів Городоцького, Ярмолинецького, Новоушицького та Віньковецького районів. Відстань від міста Дунаївці до смт Віньківці 52 км, смт Ярмолинці – 36 км, смт Нова Ушиця – 34 км, м. Городок – 50 км, тобто дотримуються вимоги щодо доступності, як по відстані, так і по часу;
  • Дунаєвецький район налічує 6 ЦНАПів, у тому числі 4 – при РДА;
  • район має зручні транспортні та логістичні розв’язки, гарний стан доріг місцевого значення, що забезпечить жителям району швидко та зручно дістатись районного центру.

Враховуючи усі рекомендації та логічні доводи, 1 липня 2020 року народні депутати України, що входять до складу Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування підтримали внесені правки та включили 5 районів до проєкту, затвердивши внесення їх до законопроєкту №3650, що буде винесено на голосування у сесійну залу парламенту.

Джерело: https://gerega.org.ua/

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт