Новини

Три медзаклади отримають оновлені інфекційні відділення

Одразу в трьох закладах охорони здоров’я Хмельницької області відбудеться оновлення інфекційних відділень. Таке рішення прийняла команда «За конкретні справи», проаналізувавши теперішній стан Ярмолинецької, Шепетівської та Віньковецької центральних районних лікарень.

Пандемія COVID-19 вкотре вказала на значні недоліки у фінансуванні медичної галузі. КНП «Ярмолинецька центральна районна лікарня» – одна з тих, якій певною мірою пощастило, адже має надійного і постійного партнера. Тут відремонтовані пологове та терапевтичне відділення, перекрито дах, встановлено нове оснащення. Та це далеко не все, чого сьогодні потребує медзаклад.

«Медперсонал і пацієнти нашого закладу постійно відчувають конкретну підтримку, особливо в період пандемії. І зараз маємо надію на чергову допомогу, адже перший поверх інфекційного відділення потребує ремонту», – зазначає керівник Ярмолинецької ЦРЛ Альона Соломон.

Не зовсім готове до безперебійної роботи й інфекційне відділення Шепетівської райлікарні. Тут медперсонал одним із перших в області прийняв на себе коронавірусний удар. Понад місяць реаніматологи боролися за життя першого пацієнта з COVID-19, були ізольовані від рідних і близьких, і таки зуміли його врятувати. Сюди все необхідне поставляли насамперед.

«З перших днів протидії коронавірусу і дотепер ми відчуваємо реальну допомогу команди «За конкретні справи». Ця підтримка відчутна ще з більшою силою. Наразі ж треба ще докласти немало зусиль, аби інфекційне відділення могло працювати повноцінно», – каже директор КНП «Шепетівська центральна районна лікарня» Валентина Савчук.

Та чи не найпроблемнішим є півстолітнє приміщення інфекційного відділення КНП «Віньковецька центральна районна лікарня». Розраховане воно лише на 20 ліжкомісць. Головний лікар Сергій Ковальський чекає на підтримку, адже приміщення потребує ремонту та розширення:

«Будівля нашого інфекційного відділення нетипова. Власними зусиллями з ремонтом нам не справитися. Крім того, потрібній апарати ШВЛ. Тому дуже сподіваємося на конкретну допомогу», – говорить Сергій Ковальський.

Підтримка медичної галузі для команди народного депутата України Олександра Гереги тривалий час залишається пріоритетом. За роки безперебійної праці на Хмельниччині, чимало лікарень та місцевих амбулаторій отримали оновлену матеріально-технічну базу, відремонтовані приміщення.

Особливо важливою і відчутною стала оперативна робота команди «За конкретні прави» під час протидії коронавірусу.

Тому і це, вкрай необхідне для медицини Хмельниччини рішення, не було спонтанним.

«Наша команда прийняла рішення: капітально оновити інфекційні відділення трьох районних лікарень. Створити тут найкращі сучасні умови для надання належної медичноі допомоги. І ми без зволікань розпочинаємо роботу», – наголошує народний депутат України Олександр Герега.

  

Команда «За конкретні справи» вже має в цьому досвід. Зокрема, капітальних змін зазнали окремі відділення не лише Ярмолинецької, а й Летичівської, Городоцької та Старокостянтинівської лікарень. Також, медзаклади області постійно отримують необхідне устаткування як спеціалізоване, так і загального вжитку.

Вже сьогодні фахівці активно працюють над реалізацією проєктів. А в команді «За конкретні справи» запевняють: медицина – вкрай важлива для усіх верств населення, відтак співпраця продовжуватиметься.

Джерело: https://podillyanews.com/

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт