Новини

Городоцька лікарня стане оснащеною та найкращою в області

Наприкінці минулого року до району надійшло дві субвенції – з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій. Спочатку – 3 млн. гривень, потім – ще 5. Ці кошти вдалося залучити за сприяння та допомогу народного депутата України Олександра Володимировича Гереги. І на сьогодні вони вже освоєні.

Лікувальний корпус, реабілітаційний корпус, довгобуд... Як тільки не називають городоччани п’ятиповерхову будівлю на території Городоцької центральної районної лікарні. Майже 30 років вона просто стояла. За останніх же три роки перетворилася на сучасний об’єкт.

– Це – мрія багатьох городоччан. Та найприємніше, що віднедавна вона стала мрією не тільки місцевих жителів, а й людей, які прагнуть нам допомогти, –  говорить старша медсестра лікарні Галина Кучеренко. – І тепер ми впевнені, що в цих стінах одужає багато людей.

Наразі будівельні роботи всередині та благоустрій навколо корпусу на стадії завершення. Залишилося дуже мало – підвальне приміщення та перший поверх, де планують встановити комп’ютерний томограф. Але стрічку перерізатимуть лише тоді, коли все обладнання та необхідний інвентар будуть завезені у корпус (до речі, цими днями якраз туди завозять меблі). Жителі району мають надію на те, що він стане одним із найкращих, найсучасніших та найбільш оснащених в області.

– Якщо в подальшому буде така ж співпраця всіх гілок влади, то наша мрія реалізується. Завдяки вищесказаному у корпусі вже є обладнання на понад 8 млн. гривень, – говорять лікарі Городоцької ЦРЛ. – За 3 млн. гривень придбано меблі та всю необхідну побутову техніку, зокрема, холодильники, телевізори, пральні, праски, пилососи, мікрохвильові печі, тощо. За 5 млн. гривень, які були виділені в 2017 р. з Фонду регіонального розвитку за сприяння народного обранця Гереги О. В. – функціональні ліжка (понад 40 штук) та два надсучасних апарати – ультразвукового дослідження та фіброгастроскоп, які на сьогодні є в наявності не у кожній районній лікарні.

Та загальна вартість всього необхідного обладнання – близько 25 млн. гривень. І одним із найдорожчих і запроектованих обладнань у корпусі є комп’ютерний томограф, вартість якого понад 9 млн. гривень.

 Народний депутат України Олександр Герега докладає багато зусиль задля підтримки і розвитку Городоччини, – зауважила Неоніла Андрійчук, перший заступник голови Хмельницької обласної ради. – Саме тому він неодноразово звертався до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з проханням про виділення коштів за рахунок субвенції на соціально-економічний розвиток для Городоцької ЦРЛ. Бо медична галузь – один із пріоритетів у роботі Олександра Володимировича і він вважає, що здоров’я української нації, його земляків – понад усе. Тому у Городоцькій ЦРЛ будуть створені необхідні комфортні умови для лікування пацієнтів та роботи медиків.

Як відомо, вартість всього проекту (після коригування) – більше 52 млн. гривень. З них половину коштує обладнання та устаткування і стільки ж – будівельно-монтажні роботи. Нещодавно Городоччину відвідав Вадим Миколайович Лозовий, голова Хмельницької обласної державної адміністрації, який зауважив, що лікувальний корпус Городоцькоі ЦРЛ є прерогативою у роботі і Хмельницької ОДА, і народного депутата України Олександра Володимировича Гереги.

Автор: О. Матвєйцева

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт