Новини

Дистанційна форма навчання в закладах освіти

«Знаю, що дистанційне навчання стало справжнім випробуванням не тільки для вчителів та школярів, але і для батьків.

І хоча Міністерство освіти й науки ще в березні затвердило наказ, що регулює це питання, рекомендації профільного відомства не мають конкретних механізмів реалізації, а головне – ніяк не вирішене питання покриття витрат на забезпечення шкіл необхідною технікою та доступом до інтернету.

Наразі незрозуміло чи повернуться наші школярі до звичного навчального процесу.

Саме тому, разом із колегами-депутатами розробили законопроєкт про внесення змін до Закону України "Про повну загальну середню освіту" щодо механізму дистанційної форми навчання у разі настання обставин, які унеможливлюють відвідування закладів освіти (реєстр. №4056), який вводить додаткову форму дистанційної освіти, яка буде застосовуватися у виняткових випадках. Необхідно чітко визначити єдиний для всіх стандарт дистанційного навчання та передбачити в Державному бюджеті на 2021 рік видатки на розробку навчальних матеріалів та обладнання шкіл усім необхідних для онлайн-навчання.

Тільки так ми внесемо більше конкретики в механізми сучасного навчання та зменшимо напругу як серед викладачів, так і серед учнів та їхніх батьків», – пояснив ситуацію щодо дистанційної форми навчання народний депутат України Герега Олександр Володимирович.

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт