Новини

Робота в Комітеті під час коронавірусу продовжується

16 листопада 2020 року в режимі відеоконференції відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики.

Першим питанням парламентарі розглянули проєкт Закону про внесення змін до розділу XX "Перехідні положення" Податкового кодексу України (щодо особливостей адміністрування податків в цілях фінансування видатків, визначених пунктами 31-34 статті 14 Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік") (реєстр. № 4120 від 18.09.2020, н.д. Арахамія Д.В., Железняк Я.І. та інші), друге читання.

25 – ЗА, 2 – утрималися, рішення Комітету прийнято.

Далі Комітет продовжив роботу за порядком денним, розглянувши такі законопроєкти:

  • про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставки податку на додану вартість з окремих операцій на період реалізації Договору між Урядом України та Урядом Республіки Польща про надання кредиту на умовах пов'язаної допомоги та інших питань державного боргу (реєстр. № 3039а від 28.08.2020, Кабінет Міністрів України), друге читання.
  • про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставки податку на додану вартість з операцій з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції (реєстр. №3656 від 15.06.2020, н.д. Сольський М.Т., Горват Р.І., Заблоцький М.Б. та інші), друге читання.
  • про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо функціонування та обігу аграрних розписок (реєстр. № 2805 доопрацьований, повторне перше читання).

Всі проєкти Законів були прийняті Комітетом.

Найжвавіше обговорення у Комітеті викликав проєкт Закону про внесення змін до розділу ХХ "Прикінцеві та перехідні положення" Податкового кодексу України та інших законодавчих актів про перенесення термінів набрання чинності норм щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі та послуг (реєстр. № 4313 доопрацьований, повторне перше читання).

За результатами обговорення Комітет прийняв рішення подати на розгляд Верховної Ради доопрацьований проєкт Закону України за назвою: «Про внесення змін Податкового кодексу України та інших законодавчих актів про перенесення термінів набрання чинності норм щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі та послуг та лібералізації застосування реєстраторів розрахункових операцій фізичними особами - платниками єдиного податку» та рекомендувати за наслідками його розгляду в повторному першому читанні прийняти його за основу та в цілому як закон.

Розгляд останнього питання щодо заслуховування начальника Головного управління ДПС у Кіровоградській області Дозореця О.П. та в.о. начальника Головного управління ДФС у Кіровоградській області Щербину М.Г. депутати перенесли.

Автори: Григор’єва О.О., Нескромнюк Л.Ю.

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт