Новини

Співпраця з виборцями під час карантину не припиняється

Народний депутат України Олександр Герега постійно спілкується зі своїми виборцями з рідної Хмельниччини, його громадські приймальні – це одна з форм позапарламентської діяльності народного обранця. Завдяки роботі громадських приймалень він має можливість особисто та опосередковано отримувати інформацію про проблеми та потреби виборців, прохання, пропозиції щодо ініціювання законопроектів чи інших нормативних актів, дізнаватися про оцінку своєї діяльності.

Робота громадських приймалень народного депутата України організована на Городоччині, Ярмолинеччині, Чемеровеччині, Дунаєвеччині, у м. Хмельницький. У приймальнях можна висловити прохання щодо сприяння вирішення проблем округу чи ініціювання депутатського запиту до центральних органів влади чи органів місцевого самоврядування. Разом з командою «За конкретні справи», волонтерами, небайдужими людьми зроблено багато добрих справ, які кожного тижня висвітлюються:

Приймальні працюють з понеділка по п’ятницю за визначеним графіком.

У переважній більшості народний депутат здійснює особисті прийоми громадян під час тижня роботи в окрузі або у вихідні дні. Так, з січня по жовтень 2020 р. включно, їх було проведено – 7, розглянутих письмових звернень громадян – 1530, загальна кількість громадян, які звернулися до народного депутата – 7301 людина. На поштову і електронну адреси народного депутата України Гереги Олександра Володимировича, який працює в Комітеті з питань фінансів, податкової та митної політики, також кожного дня надходять в середньому від 17–20 звернень з різних питань.

Особливо багато зустрічей з виборцями відбулося під час передвиборчих перегонів по всій Хмельниччині.

Водночас існує практика, коли народний депутат делегує виконання свого обов’язку помічнику-консультанту Ткаченко Уляні, яка, як депутат Хмельницької обласної ради, добре обізнана з ситуацією економічно-соціального розвитку регіону.

В приймальнях громадяни також можуть отримати юридичну консультацію, яка надається тут на постійній основі.

На жаль, домінують звернення, що стосуються виділення матеріальної допомоги (до 60–80%) за рахунок приватних коштів, або залучення бюджетного фінансування для вирішення проблем виборчого округу. Теж саме стосується численних звернень приватного характеру (представництво у судах, побутові спори, влаштування на роботу, сприяння у вирішені проблем просування по черзі, лікування тощо).

Але головний акцент в цей період боротьби з коронавірусною хворобою для команди «За конкретні справи» було зроблено на підтримку медичної галузі. За роки безперебійної праці на Хмельниччині чимало лікарень та місцевих амбулаторій отримали оновлену матеріально-технічну базу, були відремонтовані приміщення.

Особливо важливою і відчутною стала оперативна робота команди «За конкретні справи» під час протидії коронавірусу.

Команда «За конкретні справи» вже має в цьому досвід. Зокрема, капітальних змін зазнали окремі відділення не лише Ярмолинецької, а й Летичівської, Городоцької та Старокостянтинівської лікарень. На даний час в Віньковецькій центральній районній лікарні відбувається оновлення інфекційного відділення. Таке рішення прийняла команда «За конкретні справи», проаналізувавши теперішній стан ЦРЛ.

Також медзаклади області постійно отримують необхідне устаткування як спеціалізоване, так і загального вжитку.

Медицина – вкрай важлива для усіх верств населення, відтак всі сили спрямовані саме на цей напрямок.

Автори: Григор’єва О.О., Нескромнюк Л.Ю.

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт