Новини

Комітет підтримав постанову про виключення РФ зі складу FATF

10 серпня в режимі відеоконференції відбулося чергове засідання Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, де працює народний обранець О. В. Герега.

«Верховна Рада звернеться із закликом виключити росію зі складу FATF та внести до переліку країн з високими ризиком (№ 7622).

FATF – міжурядова організація, яка бореться з відмиванням брудних коштів у світі. Потрапляння до списку держав з високими ризиком означатиме для російської військової машини повне перекриття доступу до світових фінансових ресурсів. А для нас – збереження людських життів.

Відповідний проєкт постанови сьогодні разом з колегами підтримали на засіданні профільного комітету та найближчим часом буде винесено на розгляд парламенту. Використовуємо абсолютно всі доступні важелі впливу, які послаблюють нашого ворога.

Окрім цього, комітет рекомендує ухвалити законопроєкт № 7575, який знімає обмеження на приватизацію державного і комунального майна, що перебуває у податковій заставі. Головна ціль такого рішення – запобігти подальшому накопиченню податкових боргів та сприяти збільшенню надходжень до державного та місцевих бюджетів.

Ще одним важливим рішенням стало ухвалення до другого читання законопроєкту № 7420 про “митний безвіз” для України. Очікуємо якнайшвидшого приєднання до Конвенції про процедуру спільного транзиту, яка значно спрощує формальності при митному транзиті країнами Європи та сприяє економічній інтеграції України», – підкреслив Олександр Володимирович Герега.

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт