Новини

Законопроєкт щодо державної підтримки сільськогоспвиробників

«У період активних бойових дій українські аграрії під кулями виходили у поля, щоб зберегти врожай. Продовжували працювати попри проблеми з пальним, блокування портів та намагання ворога виснажити нас та знищити експорт агропродукції.

Через нанесення колосальних збитків та постійні руйнування господарських об’єктів аграрії стали заручниками ситуації. Сьогодні їм критично не вистачає ресурсів: на будівництво та реконструкцію ферм, придбання садивного матеріалу, обладнання для вирощування, зберігання та переробки продукції тощо.   

Переконаний, ми маємо йти шляхом розвинених європейських країн щодо надання повномасштабних дотацій для агровиробників. Особливо в такий непростий час.

Разом з колегами зареєстрували проєкт Закону про внесення змін до Закону України “Про державну підтримку сільського господарства України” щодо державної підтримки сільськогосподарських товаровиробників (реєстр. № 8051), що запроваджує дотації на часткову оплату придбання матеріалів, обладнання, робіт та послуг для сільськогосподарського товаровиробництва.

Він також вводить масштабну державну підтримку виробників плодово-ягідної продукції, які втратили внаслідок війни 20-25% своїх площ. Важливо, що ініціатива дозволить оживити невеликі виробництва, а також надасть сільгоспвиробникам доступ до фінансування не лише постфактум, а й на майбутнє будівництво об'єктів чи придбання обладнання», – підкреслив народний депутат України Олександр Герега.

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт