Новини

Постійна турбота про вихованців Вільховецького будинку-інтернату

«Вільховецький будинок-інтернат для людей похилого віку та осіб з інвалідністю Кам’янець-Подільського району на Хмельниччині тепер має затишну їдальню. Ремонт заклад зробив власними силами, а наша команда «За конкретні справи» допомогли з меблями. У цьому приміщенні підопічні інтернату не лише їдять, а й випікають печиво та ліплять вареники для хлопців на фронт. Цю волонтерську роботу директорка будинку Людмила Войтенко організувала ледь не з першого дня війни.

І взагалі, життя тут вирує. В закладі проживає 35 людей, четверо з них - переселенці. Доглядає за підопічними персонал з 20 працівників. Часто можна почути звуки баяна – це грає один з мешканців Іван Францович Гринькевич, заслужений діяч мистецтва, колишній керівник Віньковецького ансамблю «Червона калина».

За останні три роки будинок-інтернат повністю привели до ладу – немає жодної кімнати без ремонту. На це виділяли кошти з обласного бюджету, але більшість робіт зробили власними силами. На подвір'ї засадили сад з півсотнею кущів троянд, встановили велику гойдалку, поставили лавки. Мають невеликий город. А коли надворі негода, то коротають час за різними активностями: ліплять з пластиліну, розмальовують картини, вирізають квіти.

Щиро дякую працівникам цього будинку добра: ви робите велику та шляхетну справу!» – підкреслила депутатка Хмельницької обласної ради Уляна Ткаченко.

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт