Новини

На зустрічі з виборцями Ганнівки та Нестерівців на Дунаєвеччині

«Продовжую звітувати, як депутат обласної ради. Разом з представниками місцевої влади спілкувалась з виборцями у Ганнівці та Нестерівцях Дунаєвецької громади. На зустріч прийшли вчителі, працівники сільського господарства, молоді мами, пенсіонери. Обговорювали ситуацію з місцевою медициною та освітою.

У Нестерівцях мова зайшла про розвиток унікальних сільських музеїв. Вчителька української мови та літератури місцевого ліцею Валентина Твардинська розповіла про музей поета-земляка Леоніда Лупана, життя якого було нелегким: переслідування, репресії, табори. Також є окрема експозиція, присвячена видатному хірургу Миколі Чорнобривому, який залишив у спадок понад 300 наукових праць. Обидва музеї існують, в першу чергу, завдяки ентузіастам, що підтримують пам'ять про видатних земляків. Сьогодні там проводяться вечори пам’яті, екскурсії та різноманітні заходи.

На зустріч прийшли і переселенці. Людмила Іванівна розповіла, як пережила страшний теракт: удар ракетами по залюдненому вокзалу Краматорська 8 квітня. «Плями крові біля валізок, налякані обличчя людей, крики, понівечений дитячий візочок на платформі», – так описала вона перші секунди після вибуху. Зараз пані Людмила у безпеці і каже, що їй та іншим переселенцям подобається на Поділлі. Але, звісно, вони чекають на повернення додому.

Усі пропозиції, які прозвучали на зустрічі, були зафіксовані. Десь допоможемо своїми силами. Але більшість піднятих питань не стосуються повноважень депутата обласної ради, тож ми будемо писати звернення та перенаправляти їх на відповідні інстанції», – додала депутатка Хмельницької обласної ради Уляна Ткаченко.

Відео

Олександр Герега

Народний депутат України

Олександр Герега

Народний депутат України

Народний депутат України
Президент Федерації важкої атлетики України
Віцепрезидент Української асоціації футболу
Перший віцепрезидент Федерації волейболу України


Персональний сайт